У Львові з’явиться ще один громадський простір і скейт-парк. Деталі

3087 0
Громадський простір у міні-парку на вулиці Богдана Хмельницького матиме кілька зон активності, найбільшою з яких є спортивний майданчик. Активні львів'яни та спортсмени міста вирішили, яким він має бути. Про це інформує прес-служба міста.
фото: dnpr.com.ua

фото: dnpr.com.ua

Мешканці міста та майбутні активні користувачі скейт-парку через експрес-опитування та обговорення в мережі надали перевагу ідеї скейт-парку за двома умовами. Фігури будуть різного рівня складності (передусім – початкового), та майданчик не буде створювати значного шуму для мешканців прилеглих будинків. Другим за популярністю був варіант облаштування баскетбольного майданчика, але його відкинули, зважаючи на близькість автомагістралі.

Читайте також: Чотири унікальні громадські простори Львова: локації, особливості

Шевченківська районна адміністрація отримала три пропозиції облаштування скейт-парку від підприємців з Києва, Кривого Рогу та Львова. Пропозиції опублікував на своєму блозі громадський активіст та працівник департаменту розвитку ЛМР Олександр Шутюк. У результаті голосування у блозі  львів’яни надали перевагу пропозиції львівського виробника  Elements-team. Однак, львів’яни також зауважили, що вирішити таке питання мають безпосередні спортсмени та любителі скейт-бордингу й інших екстремальних вирів спорту.

Читайте також: У Львові облаштують першу зупинку з громадським туалетом

Для прозорості процесу створили робочу групу з львівських спортсменів. Виробники запрезентували свої пропозиції та обговорили їх з учасниками робочої групи. Перевагу надали компанії Elements-team зі Львова, яка запропонувала металевий каркас для фігур парку, що дозволить замінити фанеру в момент її зношення без заміни каркасу, а також наситила невелику площу парку фігурами різних рівнів складності. Львівські спортсмени висловили готовність контролювати якість створених фігур. Окрім того, майданчик огородять. На вході буде табличка, яка інформуватиме, що діти до 16 років можуть користуватися майданчиком тільки під наглядом дорослих, а також що майданчиком можна буде користуватись лише з 8:00 до 22:00 год.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!