У Львові з’явиться ще один громадський простір зі скейт-парком. Візуалізація

3720 0
Цього року на Левандівці у Львові планують облаштувати ще один скейт-парк. Окрім того, у межах цієї локації можуть з’явитися ще й дитячий майданчик, зона тихого відпочинку або ж баскетбольне поле, – вирішити мають львів'яни. Робота над проектом ще триває. Тим часом мешканцям району пропонуватимуть долучатися до обговорення та висловлювати свої пропозиції.
зображення: alex-shutyuk.livejournal.com, Facebook

зображення: alex-shutyuk.livejournal.com, Facebook

Ділянка, де в майбутньому облаштують скейт-парк, знаходиться на краю Левандівки – на вулиці Широкій. «Це локація поблизу житлових будинків, де зараз є великий газон. Цього року ми тут плануємо облаштувати скейт-парк, дитячий майданчик та відпочинкову зону. Це «оживило» би цю частину Левандівки», – розповіла Tvoemisto.tv голова Залізничної районної адміністрації Надія Банах.

Локація, де в майбутньому з'явиться новий громадський простір на Левандівці

Нинішній вигляд локації

За словами Надії Банах, проект реалізовуватимуть після того, як мешканці його погодять, а також висловлять свої ідеї щодо його доповнення, зміни чи покращення.

«Ми просили запропонувати нам візуальне бачення цього проекту. Будемо відштовхуватися від напрацювань, опублікованих у блозі Олександра Шутюка. Якщо мешканці підтримають, то виготовлятимемо робочий проект і втілюватимемо його в життя. Ми поки що говоримо про скейт-парк і дитячий майданчик. Можливо, отримаємо ще якісь цікаві ідеї від львів’ян. Наприклад, пропозицію облаштувати тут також баскетбольне поле чи міні-футбольне поле. Варіанти можуть бути різні. Хочемо почути думку львів’ян», – зазначила Надія Банах.

Читайте також: Де в Залізничному районі Львова облаштують громадські простори

«Основна ідея така: на місці протоптаних стежок облаштувати хідники, у вільній від підземних комунікацій зоні облаштувати скейт-парк неправильної форми, а довкола висадити дерева та кущі», – коментує на своєму блозі проект активіст та співробітник департаменту розвитку ЛМР Олександр Шутюк та пропонує його візуалізацію.

Читайте також: Перспективи Садової. У Львові створять вулицю для людей

Згідно з проектом, територію майбутнього скверу поділять стежками на три основні частини. Окрім території активного відпочинку зі скейт-парком, буде також зона тихого відпочинку та ще одна, яку можна використати для облаштування дитячого майданчика, вуличних тренажерів або ще чогось, відповідно до бажання та пропозицій мешканців.

Читайте також: У Львові буде площа з пішохідним фонтаном та райськими яблунями. Візуалізація

Після публікації візуального проекту львів’яни висловили у коментарях побоювання, що в майбутньому (унаслідок розбудови цього району) доведеться розширити дорогу, яка зараз проходить поруч із локацією, де з’явиться скейт-парк.

Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський спростовує цю інформацію: «Я не бачу там жодних проблем. Є генеральний план міста. Є погоджена транспортна схема. Є детальний план території, який визначає червоні лінії майбутньої магістралі. Цю інформацію ми донесли до департаменту розвитку. Вони ще не мають точного робочого проекту. Однак, його у майбутньому реалізовуватимуть так, щоб він не стояв на червоних лініях. Тому вважаю, що це лише фейсбучний фейк», – пояснив Юліан Чаплінський у коментарі Tvoemisto.tv.

Нагадаємо, минулого року на вулиці Богдана Хмельницького у Львові облаштували скейт-парк. Мешканці міста через експрес-опитування та обговорення в мережі активно долучалися до обговорення. У процесі реалізації цього проекту також брали участь львівські спортсмени, які контролювали якість створення фігур для скейт-парку.

Підготували Юлія Сабадишина та Мар'яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!