У Львові стане легше отримати болгарську візу

1840 0
На базі Почесного консульства Республіки Болгарія у Львові невдовзі планують відкрити Консульський офіс. Установа спростить видачу болгарських віз жителям Львівської, Закарпатської і Тернопільської областей.

Про це йшлось під час зустрічі голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки та голови Львівської облради Петра Колодія із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Болгарії в Україні Красіміром Мінчевим та Почесним Консулом Болгарії у Львові Віктором Нотевським.

Як зазначив Красімір Мінчев, Болгарія намагається спростити отримання туристичних віз для українців, адже понад 20 % туристів, які приїздять на відпочинок у Болгарію – це жителі Західної України.

Читайте також: Що змінилось при отриманні шенгенської візи у Львові

«Для багатьох груп населення ці спрощення вже працюють. Зокрема, для дітей менше 18 років та пенсіонерів ми надаємо безкоштовні візи. Тому відкриття Консульського офісу у Львові надасть можливість набагато легше отримати візу та інші документи», – розповів посол.

За словами Красіміра Мінчева, Богларія також зацікавлена у співпраці на міжобласному рівні, зокрема у розширенні вже налагоджених зв’язків між Львовом та Плевеном. «Це дозволить невеликим містам обох регіонів розвивати двосторонні відносини та взаємозбагачуватись, а також налагоджувати тісні бізнес-контакти», – зазначив він.

На переконання очільника Львівщини Олега Синютки, такі зв’язки стануть хорошим підґрунтям для розвитку культурної та бізнесової співпраці. «Добре розвинуті взаємовідносини між нашими регіонами стануть основою успішного бізнесу. Ми розраховуємо на підтримку болгарської сторони. Адже сьогодні дуже важливо, щоб місцеві виробники відчували себе комфортно на вашому ринку», – резюмував Олег Синютка.

ТЕГИ: візи

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!