У Львові з’явився вуличний автомат із наліпками для порушників паркування. Як скористатися?

3223 0
На перетині вулиць Саксаганського і Герцена встановили перший в Україні вуличний автомат, який видає наліпки для автохамів. Кожен охочий, побачивши неправильно припарковане авто, відтепер може безкоштовно отримати наклейку з надписом «Паркуйся правильно» та інформацією про правила паркування, щоб приклеїти її на авто порушника.
Фото Мирослава Пархомика / ZAXID.NET.

Фото Мирослава Пархомика / ZAXID.NET.

Автомат має сенсорну подачу наліпок та металевий антивандальний корпус, на якому розміщено інструкцію, реквізити для благодійних пожертв, а також витяг із правил дорожнього руху в частині зупинки і стоянки. Собівартість автомата становить близько 2 тис. грн, однієї наліпки – 75 коп.

«Практика наклеювання спеціальних наліпок на неправильно припарковані автомобілі в місті не є новою. Я особисто за кілька місяців розклеїв близько двохсот наліпок від громадського руху «Дайте пройти». Однак, не завжди, коли бачиш неправильне паркування, є під рукою наліпки. Та й активістів, які готові витратити свій час, зусилля і гроші на їх виготовлення та поширення, бракує. Тому в мене і виникла ідея створити спеціальний автомат, який безкоштовно видає такі наліпки усім охочим», – пояснив автор ідеї Максим Бризіцький.

Максим Бризіцький наголосив, що наклейки необхідно клеїти насамперед на ті авто, які, окрім факту неправомірності, також створюють великі незручності для пересування пішоходів і транспорту. Активісти одразу протестували автомат: наклеїли кілька наліпок на неправильно припарковані автомобілі, які, до того ж, перешкоджали пішоходам. Біля цих авто водіїв не було, але, як зазначив один із водіїв, які спостерігали за ситуацією, якби йому наклеїли наліпку, це би змусило задуматися. «Це, звичайно, неприємно побачити на склі свтого автомобіля таку наклейку, але особисто я задумався б, чим її заслужив. Взагалі, припаркуватися в центрі дуже важко, катастрофічно бракує парковок. Як кажуть, не кожен пішохід є водієм, але кожен водій є пішоходом. Тому все-таки, коли паркуєшся, треба задуматися над тим, чи не створюєш ти загрозливої ситуації», – зазначив водій Андріян.

Джерело: ZAXID.NET

Фото Мирослава Пархомика та з facebook-сторінки Максима Бризіцького


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!