У Львові з’явився мурал Тараса Шевченка в стилі «The Beatles». Фото

2928 0
Орієнтовна вартість одного малюнка – 6 000 гривень.
Фото: Андрій Буняк

Фото: Андрій Буняк

У Львові на вул. Шкільній з’явився новий мурал. Його намалював худоник Андрій Буняк, який створює мурали на об’єктах «Львівобленерго».

«Зображення чоловіків на пішохідному переході відсилає до нас до відомої фотографії учасників групи «The Beatles» — поп-ікон минулого століття. Водночас силуети нагадують образ Тараса Григоровича Шевченка, одітого в кожух, військову форму, чорне пальто. Так його зображають, аби передати журбу.Хоча, згідно з історичними даними, викладеними на курсі Орисі Демської, Тарас Шевченко був веселим і комунікабельним, душею компанії, а «мучеником» його зробив Радянський союз», — каже про мурал Андрій Буняк.

Читайте також: На вулиці Нижанківського у Львові з'явився оригінальний мурал. Фото

Зазначається, що новий стінопис нагадує, що український національний герой більш відомий, ніж «бітли», і найперше він був доброю і веселою людиною. На думку автора, слід викидати прорадянські образи та віяння, і більше радіти в житті.

Нагадаємо, що на трансформаторній підстанції на вул. Пекарській, 50 з’явився новий мурал. Його намалював вуличний художник Андрій Буняк, який створює мурали на об'єктах «Львівобленерго». 

Зазначимо, що у Львові на кількох енергооб’єктах, що на вулицях Стуса, Медовій, Жовківській, Караджича, Пекарській, Володимира Великого та Нижанківського з’являться нові мурали. Їх створює вуличний художник Андрій Буняк у межах спільного проєкту з ЛКП «Львівобленерго». Загалом має бути 7 муралів, які нестимуть певну соціальну ідею.

Як уточнили Тvoemisto.tv у «Львівобленерго», витрати на нанесення одного малюнка становлять 6 тисяч гривень і це кошти не з тарифу на електроенергію, а зароблені із додаткових послуг підприємства.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!