У Львові з’явився новий арт-об’єкт у центрі міста. Фото

3127 0
У Львові презентували у рамках «Майстерні міста» новий проект благоустрою скверу на Валовій «Розмалюй своє місто». Оновлено сквер за ініціативи ГО «Музей ідей». Долучились до нього як львів’яни так і митці.
фото: maisterniamista.org.ua

фото: maisterniamista.org.ua

Автор проекту стверджують, що раніше сквер був мистецьким проектом, проте вже нині став місцем для розпивання алкоголю не благодійних груп населення.

Раніше тут проводили різноманітні події та фестивалі, зокрема, Кінолев та Тиждень актуального мистецтва. Але зараз сквер на Валовій приваблює охочих розпивати алкоголь у неналежних для цього місцях, а також інші неблагонадійні групи населення (зокрема, через скарги мешканців прилеглих будинків був демонтований театр Кауфмана поруч з філософським факультетом).

Саме тому автори проекту бажають покращити сквер як громадський простір, надати йому атракційності.

Важливим аспектом є відновлення території скверу як зони відпочинку та проведення культурно-мистецьких заходів.

У проекті взяло участь 16 львів’ян, які спільно з 4 митцями впродовж п’яти днів відновили занедбану територію скверу та розфарбували арт-об’єкти, а саме металевий літачок, який вже шість років прикрашає територію скверу та паркан.

Автори проекту очекіють від львів’ян та гостей міста допомогти впроваджувати культуру у сквері. Для цього потрібно не смітити, не розпивати алкогольні напої та не псувати арт-об’єкти.  

За інформацією: maisterniamista.org.ua

Фото: maisterniamista.org.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!