У Львові з’явився пам’ятний знак жертвам СНІДу

2306 0
Із нагоди вшанування пам'яті людей, які померли від епідемії ВІЛ/СНІДу, у Львові відкрили пам’ятний знак.
фото: прес-служба міста

фото: прес-служба міста

У сквері на розі вулиць Японської та Академіка Єфремова відбулось відкриття пам’ятного знаку у вигляді червоної стрічки, з нагоди вшанування пам'яті людей, які померли від епідемії ВІЛСНІДу.

Символічна форма пам’ятного знаку була обрана не випадково. Червона стрічка – це не лише символ пам'яті та солідарності з ВІЛ-позитивними людьми, але й виступ проти необізнаності та дискримінації людей, яких торкнулася епідемія ВІЛ/СНІДу.

Читайте також: У Львові може з’явитися стаціонар для хворих на СНІД

Цей міжнародний символ Всесвітнього антиСНІДівського руху створив художник Франк Мур ще у квітні 1991 року. Епідемічна ситуація з ВІЛ-інфекції в Україні знову характеризується зростанням кількості зареєстрованих випадків ВІЛ-інфекції в більшості регіонах України. Україна залишається в категорії країн з концентрованою стадією епідемії ВІЛ-інфекції, що зосереджена серед окремих груп населення високого ризику інфікування ВІЛ.

«Завданням цього пам’ятного знаку є змінити ставлення людей до епідемії ВІЛ/СНІД та людей, яких вона торкнулася», – пояснює Дмитро Тигач, керівник Львівського обласного відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

Перший пам’ятник «Червона стрічка» був відкритий у Києві у 2001 році. Наша стрічка розташована поруч з Інститутом епідеміології, що займається проблемою ВІЛ/СНІДу вже не перше десятиріччя. Саме там лікарі рятують життя ВІЛ-позитивних українців, починаючи з 80-х років минулого століття.

Джерело: прес-служба міста

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!