У Львові з’явився рентген-апарат для дрібних домашніх тварин

8359 0
У Львівському національному університеті ветмедицини встановили цифрове рентгенівське обладнання з сучасним рентген-апаратом. Нова техніка дає змогу отримати цифрове зображення уражених частин тіла малої тваринки буквально за кілька хвилин, не використовуючи при цьому рентгенівську фотоплівку.
Фото: fotokanal.com

Фото: fotokanal.com

Як повідомив tvoemisto.tv керівник прес-служби університету Андрій Болкун, на апараті можна робити знімки собакам, кішкам, птахам, черепахам, плазунам та іншим дрібним тваринам. Скановане зображення передається на монітор комп’ютера і лікар має можливість одразу ж визначити місце та характер перелому кісток чи розірваних тканин.  Усі фото залишаються в пам’яті комп’ютера, а також їх можна записати на флешку.

Кабінет променевої діагностики розташований на вул. Костя Левицького, 57. Працює він з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00, субота та неділя – вихідні.

За надану послугу хазяїн домашньої тваринки може зробити добровільну пожертву, так як фіксованої плати за знімок немає.

Як зазначили у прес-службі вишу, за своїми медико-технічними параметрами кращого обладнання в Україні на сьогодні, принаймні у вищих навчальних закладах, немає. Отримане обладнання виготовлене в Угорщині за американською ліцензією. У його комплект входить власне рентгенівський апарат, системні блоки, два спеціальні потужні монітори, програмне забезпечення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!