У Львові з'явиться сквер Яцека Куроня та вулиця Віденська

2441 0
Депутати міської ради підтримали відповідну ухвалу.
Фото: zbruc.eu

Фото: zbruc.eu

Сьогодні, 22 березня, депутати міської ради прийняли ухвалу, згідно з якою сквер біля головної будівлі Генерального консульства Польщі отримав ім'я уродженця Львова та Почесного громадянина міста Яцека Куроня. Крім того, вулицю Карбишева перейменували на Віденську.

Читайте також: У Львові перекриють вулицю Князя Мстислава Удатного. Схема об’їзду

Нагадаємо, група відомих львів’ян в листопаді минулого року звернулася до Львівської міської ради з пропозицією назвати іменем Яцека Куроня вулицю, площу чи сквер. ЛМР провела опитування на своєму сайті і левову частку голосів віддали саме за варіант скверу біля Генконсульства.

Крім цього, до травня сеціальна комісія має визначити перелік вулиць на Новому Львові, які можна перейменувати на честь одного із загиблих на Донбасі львів’ян.

Читайте також: У Львові заборонили паркування на низці вулиць. Перелік, мапа

Нагадаємо, на попередньому пленарному засіданні вже розглядали питання про перейменування Карбишева та скверу біля Польського консульства, однак депутати запропонували розглядати ці перейменування у межах окремих ухвал та запропонували інші варіанти перейменувань. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!