У липні трамвай №7 знову поїде на Погулянку

3652 0
У Львові триває капітальний ремонт вулиці Личаківської, який розпочався наприкінці березня. Під час брифінгу міська рада прозвітувала, на якому етапі роботи зараз.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Як повідомив заступник директора ЛКП «Львівавтодор» Євген Калитич, минулого тижня розпочалися роботи із встановлення трамвайних плит від вул. Репіна до вул. Мечникова: «Зараз завершуються монтажні роботи із встановлення трамвайних плит. Після будемо монтувати трамвайну колію, щоб відновити рух трамвая № 7».

Трамвайне сполучення вул. Личаківської з вул. Мечникова планують відновити в середині липня. До кінця року мають повністю замінити трамвайну колію і відновити дорожнє покриття.

Інженер ТзОВ «Онур» Віктор Онищук, наголосив що найскладніші роботи були пов’язані із заміною колектора, глибина залягання якого 7-8 м: «На перехресні вул. Личаківська – вул. Мечникова, досить складні геологічні умови роботи. На цій глибині, починаючи від 5 м, іде скельний ґрунт. Колектор на глибині від 7 м, тому 2 м нам доводиться вирізати скельний ґрунт. Це затримало роботи».

Читайте також: Усі зміни в русі громадського транспорту Львова зібрали на єдиному сайті

Нагадаємо, ремонт вул. Личаківської здійснюється у три етапи. Перший етап – це роботи на перехресті вул. Личаківської з вул. Мечникова. Другий етап – роботи на ділянці від вул. Мечникова до вул. Котика. І третій етап – від вул. Котика до вул. Пасічної.

Тендер на виконання робіт виграла компанія «Онур». Технічний нагляд здійснює французька компанія «Egis». Триватимуть роботи до кінця року. Орієнтовна вартість робіт – 6 млн євро. Тут проводять капітальну реконструкцію дорожнього покриття, заміну трамвайної колії, контактної мережі і здійснюють ремонт усіх комунікацій, зокрема колектора, інформує прес-служба ЛМР.

Додамо, упродовж ремонтних робіт трамваї №2 і №7 курсують за зміненими маршрутами, а рух трамвая №10 тимчасово скасували.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!