У липні у Львові планують капітально відремонтувати вулицю Пилипа Орлика

2767 0
Відремонтувати вулицю хочуть за два місяці.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Із середини липня у Львові планують капітально відремонтувати вулицю Пилипа Орлика. Про це повідомила заступниця міського голови з питань ЖКГ Ірина Маруняк.

Читайте також: Вулицю Богдана Хмельницького у Львові закривають на реконструкцію. Як рухатиметься транспорт

На вулиці облаштують міцну щебеневу основу товщиною 17 см, постелять два шари асфальту, замінять бордюри, відремонтують освітлення й створять 33 паркомісця. Відремонтувати вулицю хочуть за два місяці.

Додамо, що на вулиці Пилипа Орлика планували провести масштабну реконструкцію, натомість під час лютневої сесії ЛМР замість реконструкції на вулиці вирішили провести капремонт без заміни мереж.

Проєкт вулиці виготовили у ЛКП «Інститут просторового розвитку». Реконструкція коштувала б 80 млн грн, натомість капремонт вулиці обійдеться у 18 млн грн. Шевченківська райадміністрація вже оголосила відповідний тендер на роботи.

Читайте також: Фонтан, мости та дерева. Як змінюється Двірцева у Львові. Фоторепортаж

За проєктом паркування на вулиці мали облаштувати у кишеньках, у міждеревному просторі та у місцях, де були газони. Загалом на Орлика планували близько ста паркомісць, а вздовж вулиці – прокласти велосмуги.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!