На зарплати медиками Львівщини до кінця року не вистачає 140 млн грн

1403 0
Ці гроші від держави сподіваються отримати у листопаді.
фото: uarp.org

фото: uarp.org

Дефіцит зарплатного фонду медзакладам Львівщини до кінця року становить близько 140 млн грн. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповіла керівниця департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак.

Читайте також: На Львівщині визначили лікарні інтенсивного лікування. Перелік

За словами Ірини Микичак, керівниця МОЗ Зоряна Скалецька під час візиту у Львів повідомила, що частину із необхідних коштів Львівщина отримає вже у листопаді.

«Зоряна Скалецька дала відповідь, що вже перший розподіл державної субвенції є на візуванні в міністерстві. Але це перший транш, чи буде другий – не знаємо», – каже Ірина Микичак.

Із 140 млн близько 35 млн грн стосуються обласних медзакладів та доплат працівникам Центру екстреної меддопомоги. Дві третини із цих коштів ЛОР вже виділила під час минулого засідання сесії. Як пояснює Ірина Микичак, частину коштів Львівщина отримує із державної медичної субвенції, а частину мають забезпечувати органи місцевого самоврядування. Якщо ж субвенції не вистачає, що трапляється практично щороку, МОЗ виділяє кошти із резервів.

Читайте також: Онкополіклініку на вулиці Єфремова переселять в інше приміщення

Нагадаємо, 29 жовтня, ЛОР виділила на доплати працівникам Центру екстреної меддопомоги 5 млн грн, а в листопаді обіцяли додати ще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!