У листопаді українці зможуть спостерігати метеорний дощ

4693 0
Побачити метеори можна буде неозброєним оком.
Фото: zn.ua

Фото: zn.ua

Уподовж листопада мешканці Землі зможуть двічі спостерігати метеорний дощ. Про це інформує The Guardian.

Перший метеорний дощ Тауріди розпочнеться очікують 9 та 10 листопада в південній півкулі і 10-11 листопада – у північній. Тауріди асоціюються з кометою Енке, адже є шлейфом метеорних часточок, які раніше виділилися з комети.

Метеори має бути видно у небі по всьому світу упродовж більшої частини листопада. Побачити їх можна буде неозброєним оком. Під час метеорного дощу пролітатиме приблизно п’ять метеорів на годину.

Другий метеорний дощ – Леоніди – пройде в ніч з 17 на 18 листопада. Його спостерігають щороку приблизно в один і той же час. Леоніди пов'язані із кометою Темпеля-Таттла. Вважається, що цей метеорний дощ утворюється з речовини, яка втрачається кометою, коли вона проходить поблизу Сонця. Коли Земля проходить через метеорний потік, його частинки спалахують у атмосфері, і він стає видимим у вигляді вогняного дощу.

Нагадаємо, на початку серпня мешканці Землі спостерігали масштабний зорепад Персеїди, який також можна було побачити неозброєним оком. Щільність метеоритного дощу становила 60-70 метеорів на годину.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!