У Литві зібрали 6 млн євро на радари ППО для України

978 0
Спочатку планували зібрати п’ять мільйонів євро.
Умовне фото

Умовне фото

У Литві коаліція чотирьох ініціатив з підтримки України зібрала 6 мільйонів євро на радари протиповітряної оборони, які хочуть закупити і передати Збройним силам України. Глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс також відзначив, що вдалося зібрати таку суму. Відповідна інформація розміщена на сайті ініціативи.

«Литва – це лише 3 мільйони людей, але цього тижня ми зібрали 6 мільйонів євро на купівлю систем протиповітряної оборони для України. Тут немає жодних ознак втоми. Ми будемо стояти з Україною до перемоги», – написав він у Twitter.

Читайте також: Литва відправила в Україну 6 вантажівок з трансформаторами різної потужності

Зазначимо, 3 лютого координатор збору Андрюс Тапінас повідомив, що вдалося залучити понад мільйон євро за спеціальну «щасливу годину», яку запустив один з благодійників для заохочення людей, та закрити мінімальний план збору у сумі 5 млн євро.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!