У Любліні відкривають пам’ятник блаженному отцю Омеляну Ковчу

976 0
Він залишився у концтаборі, щоб допомогти іншим ув’язненим. Загинув Омелян Ковч у 1944 році.
фото: данило лубківський

фото: данило лубківський

Сьогодні в Любліні відкриють пам’ятник отцю Омеляну Ковчу, українському священнику, в’язню і пароху концентраційного табору Майданек. Про це повідомив громадський діяч та дипломат Данило Лубківський на своїй сторінці в Фейсбуку.

«Він був заарештований гестапо у 1942 році, а в 1943 році кинутий до Майданека. У відповідь на зусилля Андрея Шептицького і рідних, щоб його визволити, отець Ковч попросив покинути ці спроби», – йдеться в повідомленні.

Він залишився у концтаборі, щоб допомогти іншим ув’язненим. Загинув Омелян Ковч у 1944 році.

Фрагменти з його листів з концтабору:

«Я розумію, що ви стараєтеся визволити мене. Але я вас прошу цього не робити. Вчора вони вбили 50 людей. Якщо мене тут не буде, то хто допоможе їм перейти через ці страждання. Вони підуть по шляху до Вічності з усіма їхніми гріхами і зневірою, котра приведе їх у пекло. А зараз вони ідуть на смерть з високо піднятими головами, залишивши позаду всі гріхи. І таким чином вони попадуть до вічного міста».

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!