Політична реклама

У лютому ще буде мороз до -20

1700 0
Потепління затримається в Україні ненадовго, і лютий ще проявить себе як справжній зимовий місяць морозами до мінус 20, снігопадами й ожеледдю.

Про це повідомляє«Главред».

У найближчий тиждень погода буде нестійкою, розповідає начальник відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Людмила Савченко. У більшості областей очікуються мокрий сніг і дощі. 

«У найближчу ніч може бути від -1 до -6 градусів. У наступні дні нічна температура може трохи піднятися. Денна температура в найближчий тиждень буде від 0 до +5 градусів», - розповіла синоптик. 

Як для лютого це тепла погода, зазначила Людмила Савченко. Проте додала, що це ще не весна – попереду будуть морози. «Березень у нас – перехідний місяць, тому в цей час будуть і снігопади, і холоди. Так що про весну поки рано говорити, всім хотілося б, але, на жаль, ще рано», - додала вона. 

Народний синоптик Валерій Некрасов прогнозує, що зима протримається в Україні до кінця першої половини березня. Причому, за його словами, вона буде холодною, з морозами до -20 - -25 градусів, сніжною, з холодними вітрами й ожеледдю. У цілому, Валерій Некрасов прогнозує, що лютий буде похмурим, морозним і сніжним, з холодними вітрами і хуртовинами та короткими відлигами. 

«Посилення морозу буде в середині другої і третьої декад лютого, відлиги - наприкінці першої і третьої декад. Збільшення завірюх - в середині першої і початку третьої», - додав він. 

8 березня, за прогнозом синоптика, буде мокрий сніг. І до середини березня українців чекає типова зима. Весна ж прийде у другій половині березня і триватиме до квітня. Вона буде холодною, дощовою, однак без повернення заморозків. А вже після того буде тепло, підкреслив синоптик. Незважаючи на майбутні сильні снігопади, Валерій Некрасов запевняє, що не варто побоюватися весняних паводків. 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!