Політична реклама

У лютому у Львові найбільше подорожчав хліб та алкоголь

984 0
За два місяці 2013 року приріст споживчих цін в Україні становив 0,1%, у Львові – 0,2%.

У лютому 2013 року на споживчому ринку України та Львівської області не спостерігалось значних змін споживчих цін. Індекс cпоживчих цін становив  в Україні 99,9%, у Львові – 100,1%, - повідомляє Львівський портал.

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої у Львові зросли на 0,2% у лютому 2013 року порівняно з січнем цього року.

На зростання споживчих цін найбільше вплинуло подорожчання фруктів – у середньому на 2,1%, а саме: на 4,1% подорожчали цитрусові, на 3,3% –  виноград, на 2% – ківі, на 1,2% – банани.

Зросли ціни на хліб: на 1,6% подорожчав хліб житній, житньо-пшеничний, на 1,5% – хліб пшеничний з борошна,  на 0,5% – батон. З хлібопродуктів піднялись ціни на борошно – на 2,1%, здобні вироби – на 1,8%, крупи перлові, ячні, манні, пшоно, пластівці вівсяні – в межах 0,4% –1%.

Разом з тим, м’ясо та м’ясопродукти подешевшали загалом на 0,4%. Знизились ціни на всі види м’яса: птицю – на 1,1%, яловичину – на 0,8%, свинину на 0,6%. Ціни на ковбасні і м’ясні вироби залишились на рівні попереднього місяця.

Риба та рибопродукти також подешевшали загалом на 0,1%. Серед товарів цієї групи знизились ціни на рибу морожену – на 1%, кільку солону – на 1,1%.

Знизились ціни на окремі молочні продукти. Молоко і сиркова маса подешевшали на 0,7%. Проте, подорожчали тверді сири  на 1,3% і розсольні сири на 1,1%. На яйця ціни не змінились.

На овочі ціни зменшились на 0,3%. Зокрема, дешевшими стали капуста білокачанна – на 11,4%, перець солодкий – на 3,4%, морква – на 1,2%.

З олії та жирів на 0,9% подорожчало масло вершкове, на 0,8% – спреди, на 0,5% – олія соняшникова.

Продовжували знижуватись ціни на цукор – загалом на 2,1% за місяць.

З безалкогольних напоїв зросли ціни на чай – на 0,6%, каву – на 0,5%, соки фруктово-ягідні і воду мінеральну – на 0,3%.

Алкогольні напої подорожчали у середньому на 0,3%, тютюнові вироби – на 0,7%.

Ціни на одяг і взуття знизились у середньому на 0,7% за рахунок акційних знижок на товари зимового асортименту.

Тарифи на житлово-комунальні послуги залишились на рівні попереднього місяця. Матеріали для ремонту житла подорожчали у середньому на 0,5%.  З предметів домашнього вжитку на 0,7% подорожчав домашній текстиль, на 0,4% – велика побутова техніка.

У галузі охорони здоров’я зросла вартість фармацевтичної продукції у середньому на 0,9%. Медичні послуги подорожчали на 1,1% за рахунок консультативних послуг, які подорожчали на 3,1%, стоматологічних – на 0,9%.

У сфері транспорту ціни на паливо зросли на 0,4%. З транспортних послуг зросла вартість квитків на міжміський поїзд на 1,4%.

З послуг зв’язку на 4% дешевшими стали тарифи на міжміський телефонний зв’язок.

З послуг відпочинку і культури найбільше зросли ціни на туристичні послуги – на 1,2%, спортивних установ – на 0,7%, газети  на 0,5%.

У галузі освіти на 2,3% подорожчала батьківська плата за відвідування дошкільних закладів.

На 4,8% подешевшало проживання у готелях.

З різних товарів та послуг на 0,5% зросли ціни на ювелірні вироби із золота.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!