У Маріуполі окупанти зачищають завали Драмтеатру, а тіла загиблих викидають у траншею

2567 0
«Взять мешки и ехать на Драм театр, как приняли?» – так тримають зв'язок окупанти.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

У Маріуполі окупанти зачищають завали розбомбленого російськими військами Драматичного театру, а знайдені тіла вивозять в селище Мангуш, де звалюють у траншею. Про це повідомив радник міського голови Петро Андрющенко.

Читайте також: Знищення українських захисників у Маріуполі поставить крапку на перемовинах

З його слів, росіяни продовжують «зачистку» в місті. Наразі це відбувається у заваленому Драмтеатрі. «Взять мешки и ехать на Драм театр, как приняли?», – так між собою тримають зв’язок окупанти.

«В процесі зачистки окупанти упаковують знайдені тіла загиблих в пластикові мішки, тракторами та вантажівками переміщують в накопичувач в промисловій зоні в районі Нікольського шосе. Потім, за наповненням , вивозять в с. Мангуш, де насипом звалюють в 300-метрову траншею. До «зачистки» від тіл загиблих маріупольців залучені виключно командировані працівники так званих «МСЧ ДНР» через відмову місцевих мешканців в участі в підрядних роботах», – написав він.

Радник мера Маріуполя дода, що цинізму окупантів немає меж. Колись територія скверу під Драматичним театром використовувалась для кладовища солдатів нацистської Німеччини. Їхні тіла було ексгумовано та перезаховано лише в 2018-2019 роках при проведені реконструкції. Тепер росіяни знову перетворили Маріуполь на кладовище. 

Нагадаємо, що російські окупанти скинули надпотужну бомбу на Маріупольский драматичний театр, що став сховищем для близько тисячі біженців, які втратили власні домівки. Бійці «Азову» зауважують, що агресор не міг не знати про те, що будівля драмтеатру стала прихистком для сотень мешканців, які залишись без даху над головою та засобів для існування.

Приватна американська компанія Maxar Technologies оприлюднила супутникові знімки, на яких видно, що на землі біля Драматичного театру в Маріуполі, на який 16 березня військові Росії скинули бомбу, були великі написи російською мовою «дети». 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!