У Маріуполі тіла загиблих у Драмтеатрі окупанти заливають бетоном

4590 0
Будівельникам наказали не піднімати галасу й не витягувати трупи, а «тихо бетонувати».
Фото: Стратком ЗСУ

Фото: Стратком ЗСУ

Окупанти при «реконструкції» Маріупольського драмтеатру, де загинули люди під час бомбардування, заливають трупи бетоном, а запах намагаються усунути за допомогою хлоркою. Про це повідомили в управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ.

«Тиждень кукуїмо, сидимо склавши лапки, ці тупарі не везуть хлорку. Без хлорки ніяк. Де великі скупчення трупів (у будівлі - ред.), там треба хлорку і тільки потім бетон, якщо просто лити бетон на трупи – сморід якось пробивається навіть через товстий шар бетону», – про це повідомляють місцеві мешканці на правах повної анонімності, остерігаючись за власне життя.

Читайте також: Рівень смертності у Маріуполі зріс у п'ять разів, – міська рада

За їх словами, будівельникам наказали не піднімати галасу й не витягувати трупи, а «тихо бетонувати».

Нагадаємо, російські окупанти скинули надпотужну бомбу на Маріупольский драматичний театр, що став сховищем для близько тисячі біженців, які втратили власні домівки. Бійці «Азову» зауважують, що агресор не міг не знати про те, що будівля драмтеатру стала прихистком для сотень мешканців, які залишись без даху над головою та засобів для існування.

Приватна американська компанія Maxar Technologies оприлюднила супутникові знімки, на яких видно, що на землі біля Драматичного театру в Маріуполі, на який 16 березня військові Росії скинули бомбу, були великі написи російською мовою «дети».

За попередніми оцінками, у Маріуполі загинули вже від 5 до 20 тисяч мешканців. Окупанти замітають сліди звірств і злочинів, спалюючи тіла людей у мобільних крематоріях. Частину маріупольців примусово вивозять на територію ОРДО або до росії.

Водночас при розборі завалів багатоповерхівки в районі приміської АЗС-2 по пр. Миру в підвалі під завалами знайшли ще близько 200 тіл загиблих з високим ступенем розкладання. 25 травня стало відомо, що на тимчасово окупованих територіях Донеччини, зокрема в Маріуполі, росіяни почали видавати населенню паспорти рф


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!