У Маріуполі оточені морські піхотинці змогли з’єднатися з «Азовом»

2105 0
Військові змогли вийти з оточення ворога та об’єднатися з «азовцями».
Фото: Facebook-група ЗСУ

Фото: Facebook-група ЗСУ

У Маріуполі підрозділ Миколаївської 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Белінського в результаті спецоперації зміг вийти з оточення та з’єднатися з полком «Азов». Про це повідомили на сторінці Збройних Сил України у Facebook.

«У Маріуполі підрозділ 36-ї окремої бригади морської піхоти ім. контрадмірала Бєлінського в результаті чітко спланованої спецоперації зміг вийти з оточення ворога та з'єднатися з полком «Азов», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Міноборони перевіряє дані про застосування росіянами хімзброї у Маріуполі

Також про це повідомляла «Українська правда», посилаючись на коментар одного з офіцерів бригади виданню. Зі слів військового, попри велику складність, операцію було успішно проведено.

«Я не можу розповісти вам деталі, але можу сказати, що зараз ми з'єдналися з полком «Азов». Вийти вдалося декільком сотням морських піхотинців, зокрема й пораненим», – повідомив офіцер бригади.

Нагадаємо, що Маріуполь заблокований російськими окупантами з 1 березня. У місті створено гуманітарну катастрофу та відбувається геноцид населення. Наразі не вдається деблокувати місто, також складно надати бійцям необхідну допомогу.

Читайте також: У НАТО прогнозують другий, складніший і більш кривавий етап війни в Україні

11 квітня бійці 36-ї окремої бригади морської піхоти заявляли, що цей день може стати останнім боєм захисників Маріуполя, а українські політики не виходять на зв’язок упродовж двох тижнів. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний запевнив, що зв’язок з бійцями у Маріуполі командування підтримує, при цьому деталі оборонної операції не мають бути темою громадського обговорення.

Ввечері 11 квітня російські окупанти використали проти українських військових та цивільних у Маріуполі невідому отруйну речовину, яку скинули з безпілотника. Лідер «Азову» Андрія Білецький повідомив, що у результаті застосування хімічної зброї проти українців постраждали троє бійців полку «Азов».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!