У Маріуполі росіяни розстріляли цивільних з танка заради відео

2118 0
Під завалами будинків дістали шість тіл загиблих.
Фото: Петро Андрющенко

Фото: Петро Андрющенко

У Маріуполі російські окупанти з танка розстріляли цивільні будинки заради відео. 2 червня під завалами дістали шість тіл загиблих. Про це повідомив радник міського голови Петро Андрющенко.

Читайте також: У Маріуполі під завалами заводу знайшли тіла 70 загиблих

«Зараз окупанти приступили до знищення доказів власних злочинів в цьому районі. Вчора з під завалів будинку на фото, одного з тих, який було для шоу розстріляно російським танком, достали шість тіл загиблих цивільних. П’ять трупів чоловіків та один – жіночий», – написав він.

За його словами, тіла одразу вивезли до братської могили в селі Виноградне.

«Це – перший зафіксований і незаперечний факт вбивства цивільних в Маріуполі задля відео контенту. Якщо у військової злочинності є недосяжна висота, то росіяни її подалали», – додав він.

Нагадаємо що за попередніми оцінками, у Маріуполі загинули вже від 5 до 20 тисяч мешканців. Окупанти замітають сліди звірств і злочинів, спалюючи тіла людей у мобільних крематоріях. Частину маріупольців примусово вивозять на територію ОРДО або до росії.

Водночас при розборі завалів багатоповерхівки в районі приміської АЗС-2 по пр. Миру в підвалі під завалами знайшли ще близько 200 тіл загиблих з високим ступенем розкладання. 25 травня стало відомо, що на тимчасово окупованих територіях Донеччини, зокрема в Маріуполі, росіяни почали видавати населенню паспорти рф.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!