У Драмтеатрі Маріуполя загинуло 600 людей

1377 0
Театр зруйнувано внаслідок удару російської авіації.
ФОТО: TELEGRAM ПОЛКУ "АЗОВ"

ФОТО: TELEGRAM ПОЛКУ "АЗОВ"

Напад росіян на Драмтеатр у Маріуполі був набагато смертоноснішим, ніж передбачалося, внаслідок чого загинуло близько 600 людей всередині та зовні будівлі. Про це йдеться у розслідуванні Associated Press. Видання реконструювало 3D-модель будівлі на основі свідчень очевидців, двох наборів планів поверхів театру, фотографій та відео, зроблених усередині.

«Усі свідки сказали, що принаймні 100 людей перебували на польовій кухні неподалік будинку, і ніхто не вижив. Вони також сказали, що кімнати та коридори всередині будівлі були переповнені, приблизно одна людина на кожні 3 квадратні метри», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Росіяни прорвалися на завод «Азовсталь» у Маріуполі

За оцінками багатьох людей, що вижили, під час авіаудару всередині було близько 1000 осіб, але ніхто не бачив, щоб врятувалося понад 200. Розслідування також спростовує твердження росії про те, що театр служив українською військовою базою. Ніхто зі свідків не бачив українських військових, які діяли всередині будівлі. І ніхто не сумнівався, що театр був зруйнований внаслідок удару російської авіації.

Нагадаємо, 16 березня окупаційні війська скинули надпотужну бомбу на Маріупольський драматичний театр, де ховалися люди, які втратили домівку.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!