У Маріуполі юнак вийшов на площу біля розбомбленого Драмтеатру з українським прапором

4537 0
Десятки тисяч людей і досі не можуть виїхати з міста, але вони чекають та мріють, що скоро Маріуполь знову буде українським.
Фото: Маріупольська міська рада

Фото: Маріупольська міська рада

У тимчасово захопленому російськими окупантами Маріуполі хлопець із прапором України вийшов на площу біля розбомбленого військами рф Драмтеатру. Про це повідомила Маріупольська міська рада, опублікувавши світлину.

«Навіть окупований Маріуполь не здається. Юнак вийшов на площу біля розбомбленого окупантами Драмтеатру з прапором України. Справжня сміливість зробити це, коли навіть за українську мову можна потрапити «на підвал», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Львові відкрили центр підтримки переселенців «Я – Маріуполь»

У міськраді додади, що десятки тисяч людей і досі не можуть виїхати з міста, але вони чекають та мріють, що скоро Маріуполь знову буде українським. 

Нагадаємо, що надпотужну бомбу на Маріупольский драматичний театр росіяни скинули 16 березня. Він був сховищем для близько тисячі біженців, які втратили власні домівки. Багато маріупольців ховались в театрі з маленькими дітьми. Цей театр був прихистком, в якому рятувались від безперервних обстрілів жителі блокадного Маріуполя. Приватна американська компанія Maxar Technologies оприлюднила супутникові знімки, на яких видно, що на землі біля Драматичного театру в Маріуполі, на який 16 березня військові Росії скинули бомбу, були великі надписи російською мовою «дети». 

За словами президента України Володимира Зеленського, врятували з-під завалів вдалося 130 людей. А напередодні Італія заявила, що готова відбудувати драматичний театр у Маріуполі, який зруйнували російські війська. Окрім цього, мешканців Лівобережного району почали масово вивозити на територію росії. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!