У Маріуполі під завалами заводу знайшли тіла 70 загиблих

3161 0
Тіла загиблих запаковані були в пластикові мішки.
Фото: REUTERS

Фото: REUTERS

Під час розбору завалів окупантами по вулиці Куїнджі в Маріуполі на території колишнього заводу знайшли близько 70 тіл загиблих. Тіла загиблих були запаковані в пластикові мішки, їх вивели для поховання в братську могилу в с. Старий Крим. Про це повідомив радник мера міста Петро Андрющенко.

«Причина та сама — людей заперло уламками будівлі після обстрілу. Ідентифікації не проводилось, та місцеві кажуть, що особливо ідентифікувати не було чого з огляду на стан тіл. Скільки таких могильників, залишених російськими бомбами в Маріуполі ще буде знайдено, одиниці, десятки, сотні?», — каже він.

Читайте також: «Маріуполь перетворився на кладовище». Під час розбору завалів будинку знайшли 200 тіл

Нагадаємо що за попередніми оцінками, у Маріуполі загинули вже від 5 до 20 тисяч мешканців. Окупанти замітають сліди звірств і злочинів, спалюючи тіла людей у мобільних крематоріях. Частину маріупольців примусово вивозять на територію ОРДО або до росії.

Водночас напередодні, 25 травня, при розборі завалів багатоповерхівки в районі приміської АЗС-2 по пр. Миру в підвалі під завалами знайшли ще близько 200 тіл загиблих з високим ступенем розкладання. 25 травня стало відомо, що на тимчасово окупованих територіях Донеччини, зокрема в Маріуполі, росіяни почали видавати населенню паспорти рф.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!