У мережі з’явилася пісня на слова дружини воїна АТО. Відео

7820 0
До Дня Збройних Сил України проект, що збирає й записує пісні бійців АТО та їх родин, підготував кліп «Щастя – коли ти не йдеш на війну». Вірш, який ліг в основу пісні, написала дружина воїна АТО у той час, коли чекала чоловіка з фронту. Твір виконали дуетом десантниця Ірина Красота та співачка Ірина Доля.
Фото: buiseness.ua

Фото: buiseness.ua

39-річний Тарас Гривул, воював в АТО у 2014-2015 роках. На фронті Тарас був артилеристом, заступником командира мінометної батареї. Після повернення з війни чоловік пішов на контрактну службу у Збройні Сили України. Його дружина Оксана написала зворушливий вірш, у якому описує будні жінки, життя якої на «до» і «після» поділила повістка.

Читайте також: "Скрябін" випустив першу пісню без Кузьми

На музику слова поклала композитор та співачка Ірина Доля. «Пісня «Щастя - коли ти не йдеш на війну» - про долю жінки, яка чекає, - зауважує вона. – Війна на сході України торкнулася мільйонів жіночих сердець, тож ця пісня - присвята усім дружинам воїнів». Співвиконавицею стала десантниця 80-тої окремої десантно-штурмової бригади Ірина Красота.

У кліпі на сингл, що зняли фахівці «Громадського», чуттєвий вальс станцювали Олександра Момот і Юрій Гринчук – учасники відомого балету Ірини Мазур «Життя».
 

Довідка. Соціально-мистецький проект #ПісніВійни – масштабна громадська ініціатива, завданням якої є пошук та запис на професійній студії звукозапису пісень, створених українськими воїнами, які воювали та досі воюють на сході України. Мета проекту – запис та випуск компакт-диску під назвою #ПісніВійни, який об’єднає близько 15 україномовних пісень, написаних українськими захисниками під впливом пережитого у зоні АТО. 

Опублікувала Людмила Рубцова

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!