У мережі з’явився масивний архів історичного відео. Де переглянути?

2570 0
Інформаційна агенція Associated Press та документальний архів British Movietone відкрили доступ до величезного архіву документальних зйомок. Загалом оцифрували більше мільйона хвилин відеоматеріалів і завантажили їх на відеохостинг YouTube.
фото: www.youtube.com

фото: www.youtube.com

До опублікованої колекції входить більше 550 тисяч оцифрованих відеосюжетів, включно із записами медового місяця Чарлі Чапліна і його дружини, датованого 1936 роком, оригінальні зйомки краху дирижабля «Гінденбург», а також відео, на якому відображена висадка союзників у Нормандії.

Окрім історичних моментів, у колекції є й менш серйозні відео. Наприклад, візит гурту «Kinks» до перукарні чи гонка слонів по Чикаго у 1935 році.

Найстаріше відео у колекції датоване 1895 роком. «Завантаження відео на YouTube вперше в історії дає публіці шанс пережити найбільш значущі моменти в історії, – каже директор міжнародного архіву Associated Press Елвін Ліндсі. – Це неймовірна візуальна подорож, яка дозволить глядачам побачити людей і події, що визначили історію».

Associated Press – одна з найбільших у світі інформаційних агенцій, заснована у 1846 році. British Movietone – британський архів документального відео, створений у 1919 році як новинна агенція.

Джерело: ВВСGalinfo


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!