У мережі з'явився трейлер фільму про львівських безпритульних. Відео

1297 0
Фільм «Not alone», що з англійської означає «Не один», показує глядачу, якою важливою є підтримка для тих, хто втратив себе і загубився на життєвому шляху.
фото надала Олена Гороховська

фото надала Олена Гороховська

У мережі з’явився трейлер документального фільму «Not Alone» від кінокомпанії DobranichFilm. Він розповідає про життя безпритульних у спільноті «Емаус – Оселя» у Винниках.

Це – історія про людей, які втратили себе у житті, ставши безпритульними, алко- та наркозалежними. Кожен з них прийняв рішення змінити своє життя та прийшов до Спільноти «Емаус – Оселя» на Львівщині. Хто за домом, хто за надією, хто за родиною, хто за тим, щоб допомагати іншими. «Оселя» стала для них спільним дахом та надією на те, що кожен може відшукати своє місце у житті та суспільстві.

Як розповідає у коментарі Tvoemisto.tv заступниця голови ради спільноти взаємодопомоги «Оселя» Наталія Саноцька, цей фільм є маленькою перемогою для їхньої спільноти, адже так ще більше людей зможе дізнатися про них і змінити своє життя. У центрі сюжету – історія Мирона, якого залишили батьки ще маленьким, він виріс в інтернаті. Тут, в «Оселі», хлопець знайшов свій дім і свою сім'ю.

Мирон. Він в «Оселі» вже 15 років. Хлопець родом із Івано-Франківська

Фільм «Not alone», що з англійської означає «Не один», показує глядачу, якою важливою є підтримка для тих, хто втратив себе і загубився на життєвому шляху.

«У перший знімальний день оселята прийняли нас трохи з насторогою: хтось казав, що не хоче щоб його знімали, хтось погрожував, що зламає камеру. Уже за першу добу після спілкування і знайомства всі готові були зніматися і допомагати, кожен підходив та ставив багато запитань, починав розкриватися перед нами. Цей проєкт змінив кожного з нас – були й сльози, сміх... Кожен з членів знімальної групи знайшов відповіді на свої особисті питання», – додає режисерка фільму Сніжана Гусаревич.

«Допоможіть нам допомагати іншим» – це девіз спільноти «Емаус – Оселя». Прем'єра запланована на жовтень 2020, творці розповідають, що планують влаштувати подію з нагоди прем’єри для жителів Львівщини та мешканців «Оселі». 

Ольга Коваль

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!