У мешканця Львівщини підтвердили бразильський штам коронавірусу

1849 0
Бразильський штам коронавірусу в чоловіка виявили, коли він приїхав до Італії.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

У мешканця Львівщини лабораторно підтвердили бразильський штам коронавірусу. Натомість у людей, з якими він контактував у Львові, інфекції не зафіксували. Про це під час брифінгу повідомила головна епідеміологиня Львівщини, в.о. керівника Львівського обласного лабораторного центру Наталія Тімко-Іванченко.

За її словами, бразильський штам коронавірусу в чоловіка виявили, коли він приїхав до Італії. Після цього на Covid-19 протестували тих, з ким він контактував у Львові.

Читайте також: Чи лікувати пневмонію вдома. Інтерв'ю з пульмонологом

«Ми отримали повідомлення із Центру громадського здоров’я міста Києва, що мешканець Львівщини, який приїхав в Італію, захворів на коронавірус. Після обстеження у нього підтвердили бразильський штам. Людей, з якими ким він контактував у Львові, теж обстежили і в них Covid-19 взагалі не виявили. Ймовірно, що інфікування відбулось всередині країни», – каже вона.

Наталія Іванченко додає, що нині збільшення міграції населення між країнами може спричинити і четверту хвилю коронавірусу. Водночас у Львівській області вже стикалися з різними штамами вірусу.

«Мешканці Львівщини вже стикнулися з різними штамами Covid-19, зокрема британським. Залишається небезпека приходу індійського та інших штамів. Чим більша буде міграція людей між раїнами, тим більші ризики того, що до нас прийде четверта хвиля коронавірусу і збільшиться кількість нових хворих», – зазначила вона.

Читайте також: За що платить Covid-пацієнт та скільки коштує день у львівських лікарнях

Нагадаємо, що бразильський та південноафриканський штами вважають більш заразними і опірними до вакцин, проте вони поки що не набули такого поширення, як британський. Детальніше про нові штами, зокрема їхні особливості та можливі загрози – читайте за посиланням.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!