У Microsoft розповіли про справжнє призначення ігор «Сапер» та «Косинка»

7314 0
Компанія Microsoft розкрила справжнє призначення таких комп'ютерних ігор, як «Сапер» (Minesweeper), «Чирви» (Hearts), а також пасьянси «Косинка» (Solitaire) і «Вільна комірка» (FreeCell).
Фото: it.wikipedia.org, classic-solitaire-free-windows-8.en.softonic.com, freeminesweeper.org, codeproject.com

Фото: it.wikipedia.org, classic-solitaire-free-windows-8.en.softonic.com, freeminesweeper.org, codeproject.com

Про це повідомляє Inforesist з посиланням на Mental Floss.

Усі ці ігри було включено в установчі пакети ранніх версій операційної системи Windows для того, щоб з їх допомогою користувачі, можливо, самі того не знаючи, навчалися навичкам володіння новим на той момент функцій ПК і дізнавалися про можливості ОС.

Найстарша з чотирьох ігор, пасьянс «Косинка», з'явилася в Windows 3.0 у 1990 році. За її допомогою користувачі, більшість із яких тоді були більш звичні до виконання операцій через командний рядок, могли освоїти навички поводження з комп'ютерною мишкою, зокрема переміщення іконок.

Читайте також: Уже доступний WINDOWS 10. Як встановити безкоштовно?

Схожа освітня функція була закладена і в гру «Сапер», додану в Windows 3.1 в 1992-му. У процесі гри користувачі ОС швидше навчалися користуванню лівої і правої кнопками миші. З'явилися в тій же версії Windows і гра «Чирви», яка дозволяла гру по мережі. Вона демонструвала можливості технології мережевого підключення NetDDE, розробленої Microsoft.

Пасьянс «Вільна комірка» також вперше з'явився в Windows 3.1 у1992 році. Гра показувала можливості доданого в операційну систему інтерфейсу Win32s, який дозволяв 16-бітнії Windows 3.1 обробляти типи даних розміром 32 біта. У випадку, якщо Win32s було встановлено на комп'ютер із помилками, «Вільна комірка» не запускалася, тим самим виступаючи індикатором некоректної установки ОС.

Читайте також: 20 секретів, які значно спростять роботу з Microsoft Word

Спроби Microsoft обійтися без цих чотирьох ігор в своїх наступних операційних системах часто зустрічали обурення тестувальників компанії. Першою ОС компанії, куди не було включено ні «Сапер», ні «Косинка», стала Windows 8, яка вийшла в 2012 році. Microsoft повернула «Косинку» в Windows 10, яка надійшла до продажу в 2015 році. «Сапер», «Чирви» та «Вільна комірка» користувач може докупити у Windows Store.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!