У мікрорайоні Під Голоском хочуть облаштувати сквер на пів гектара

2787 0
Площа майбутнього скверу для відпочинку становить пів гектара.
Фото: Любомир Мельничук

Фото: Любомир Мельничук

У Львові планують створити сквер у мікрорайоні Під Голоском площею 0,5 га. Відповідне рішення підтримали на комісії землекористування та агломерації Львівської міськради.

Читайте також: У Львові визначили проєкт школи і дитсадка у мікрорайоні Під Голоском

На комісії наголосили, що приналежність земельної ділянки на 0,5 га до зони рекреаційного призначення унеможливить забудову цього простору будинками.

Зазначимо, що мешканці неодноразово скаржилися у мерію на відсутність зелених зон та громадського простору. 

Читайте також: Як у Львові перепланують район Під Голоском

Нагадаємо, що управління архітектури та урбаністики ЛМР провело аудит збудованих і запроектованих будинків та об'єктів інфраструктури, що закладені у містобудівній документації району Під Голоском. Аудит показав, що тут мають поселитися 26 тисяч мешканців, хоча максимальний показник населення – 21 тисяча. Після численних звернень та навіть протестів мешканців тут таки вирішили збільшити соціальну інфраструктуру. Для зменшення площі забудови в управлінні хочуть скоротити кількість ділянок, виставлених чи передбачених на аукціон. 

Так само у районі планують суттєво збільшити озеленення – до 20 гектарів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!