У Мінфіні назвали курс гривні на наступний рік

4382 0
Міністр Марченко відповів ствердно на запитання, чи буде курс гривні до долара 29 до 1.
Фото: Еimg.pravda.com

Фото: Еimg.pravda.com

Голова Мінфіну Сергій Марченко заявив, що не бачить особливих ризиків в частині валютно-курсової політики і стабільності.

За його словами, є впевненість в тому, що НБУ продовжить свою стабільну політику. Інший чинник той, що у зв’язку з локдауном в Україні цього року вирівнюється баланс імпорту-експорту. В наступному він зміниться на користь імпорту, однак існує можливість перекрити за рахунок інших джерел валютну недостачу.

Він відповів ствердно на запитання, чи буде курс гривні до долара 29 до 1, повідомляє Радіо Свобода.

Читайте також: Гряде зростання понад десяти податків і акцизів та гривня падає з 28 серпня. Головне за минулу добу

Марченко додав, що джерелом покриття дефіциту бюджету є зовнішні запозичення. «Це співпраця з МВФ, з нашими міжнародними партнерами. Це обов’язкова умова для наступного року. Тобто ми не розглядаємо інших варіантів. Самостійно ми поки що не готові фінансувати дефіцит бюджету. Тому це буде притік валюти, який дозволить нам профінансувати дефіцит», – сказав він.

Міністр фінансів також вважає, що коронавірус вплинув на економіку, однак у нас ситуація трошки краща з точки зору економічних втрат.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!