Коли в Україні відновлять міжміське та авіасполучення

10558 0
Відновлення транспортного сполучення буде поетапним.

Будь-яке відновлення транспортного сполучення можливе тільки після травневих свят. Про це розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій в ефірі програми «Сніданок на 1+1», – повідомляє Громадське.

«Всі ми розуміємо що травневі свята — це черговий виклик, може, навіть більший, ніж Великдень, тому що там більше вихідних днів. Оскільки карантин продовжили до 11 травня, щось відновлювати можна з 12-го, принаймні планувати», — зазначив міністр.

Він додав, що відновлення транспортного сполучення буде поетапним.

«Почнемо з того, щоб відновлювати мобільність у містах і між містами. Насамперед йдеться про громадський транспорт, міжміський і надалі міжобласний транспорт», — розповів Криклій.

Читайте також: Кому можна виходити на вулицю та чи будуть штрафи? Нові правила життя у Львові

Він пояснив, що навіть після завершення карантину діятимуть обмеження щодо кількості людей та наявності масок у пасажирів.

Міністр зауважив, що міжміські сполучення з регіонами, де фіксують найбільшу кількість інфікованих (як от Чернівецька область), будуть відновлювати в останню чергу, лише коли там почне вирівнюватися динаміка.

«Ми будемо спостерігати, як це (відновлення транспортного сполучення — ред.) впливає на рівень захворюваності. Якщо будуть перші сигнали МОЗ про негативні тренди, будемо робити крок назад», — зазначив він.

Читайте також: Лише у масці і з документами. У Львові змінили правила карантину

Владислав Криклій також додав, що у червні можемо говорити про відновлення сполучення всередині країни, наприклад, окремі напрямки Інтересіті. А про авіасполучення, за словами міністра, раніше червня говорити точно не можна.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!