У Мінінфраструктури спростували інформацію про відмову від реконструкції траси Львів – Краковець

3566 0
Спершу планують відремонтувати дороги, що ведуть до прикордонних пунктів пропуску.
фото: Inspired

фото: Inspired

Голова Львівської ОДА Олександр Ганущин повідомив на своїй сторінці у Фейсбук, що, за інформацією польської делегації, Україна відмовляється від планів будівництва траси Львів – Краковець, яку планували зробити першим платним автобаном. 

Читайте також: Три дороги на Львівщині планують зробити платними

Він каже, що цю інформацію озвучили вчора, 28 листопада, під час візиту на Львівщину міністрів інфраструктури України та Польщі. 

Натомість у Мінінфраструктури пояснили, що йшлося про реконструкцію наявної траси М-10 Львів – Краковець, яку планують розширити та реконструювати після того, як відремонтують прикордонні дороги. На них взяли кредит у Польщі. У міністерстві очікують розвантаження траси М-10 Львів – Краковець після капремонту на підходах до пунктів пропуску КПП «Устилуг», КПП «Рава Руська», КПП «Смільниця», КПП «Грушів». Ці роботи планують розпочати в лютому, оскільки підрядника вже визначили.

«Роботи з капітального ремонту на підходах до КПП мають розпочати у 2020 році. Після цього підрахують інтенсивність руху, за результатами якого визначатимуть необхідний вид ремонтно-будівельних робіт на автомобільній дорозі Львів – Краковець», – ідеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні планують ввести платний проїзд дорогами для іноземців

Водночас на Львівщині планують прокласти платний автобан Львів – Краковець, на якого готують проєктну документацію. Тендер на першу концесійну дорогу мали провести до кінця 2018 року, а у 2019 – розпочати будівництво. Згодом терміни змістили на 2020 рік.

Вартість проїзду концесійною дорогою становитиме попередньо 7-10 євроцентів за кілометр. Проте остаточна ціна залежатиме від вартості будівництва. Протяжність нової дороги сягатиме 84,4 км. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!