У Мінінфраструктури пропонують спростити процедуру розмитнення «євроблях»

23139 0
За його словами, чим простішою буде формула розмитнення вживаних авто, тим менше корупції буде при розмитненні.
ілюстративне фото: Радіо Трек

ілюстративне фото: Радіо Трек

В Україні планують спростити формулу розмитнення автомобілів, зокрема авто на єврономерах. Про це в інтерв'ю виданню «Економічна правда» розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Читайте також: Конфіскат із митниці планують продавати через ProZorro

Водночас зміну формули має підтримати Міністерство фінансів та уряд, адже у бюджеті закладені доходи за чинними нині формулами розмитнення.

«Я взагалі пропоную, щоб ввести, як у Грузії, долар, два, або три з "кубіка". Як варіант звучав, ввести коефіцієнт на марку, і все», – вважає міністр.

За його словами, чим простішою буде формула розмитнення вживаних авто, тим менше корупції буде при розмитненні, зокрема тієї, що пов'язана з оцінкою вартості авто.

За його словами, спростити формулу розмитнення наразі не можна, адже доходи до проєкту бюджету на 2020 рік закладали з розрахунку на те, що діятиме чинна нині формула розрахунку акцизів та мит.

Читайте також: Які найдорожчі та найдешевші євробляхи розмитнили на Львівщині

Нагадаємо, закон про розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації ухвалили у листопаді торік. До 22 лютого розмитнити машину можна було зі знижкою 50%, а з лютого по 24 травня тривав перехідний період, за який водії ще могли розмитнити авто, але за повною вартістю. На Львівщині за пільговий період розмитнили понад 11 тисяч автомобілів. Штрафи мали запровадити ще з 24 травня. Втім через протести, парламент вирішив відтермінувати штрафування на три місяці. 12 вересня Верховна Рада востаннє відтермінувала штрафи за нерозмитненні авто.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!