У школах вчитимуть медіаграмотності

1647 0
Із 2022 року уперше 5-клас буде навчатися за новим стандартом і з предметом медіаграмотності.
Фото: svitedu.com.ua

Фото: svitedu.com.ua

У Міністерстві культури, молоді та спорту пропонують частину зовнішнього незалежного оцінювання або ж окремий шкільний іспит присвятити медіаграмотності. Про це повідомляють на сайті Osvita.ua з посиланням на міністра культури, молоді та спорту Володимира Бородянського.

«Ми вважаємо, що країна, яка перебуває в епіцентрі такої потужної інформаційної війни, як наша, повинна займатися питанням медіаграмотності, починаючи зі школи», – каже він.

За його словами, у людини має бути розуміння, як залишатись убезпеченим в інформаційному просторі.

Читайте також: Двоє львівських студентів здобули перемогу на конкурсі інновацій у Сінгапурі 

Окрім цього, як повідомила міністерка освіти і науки України Ганна Новосад у коментарі УНН, школярів навчатимуть медіаграмотності в межах запровадження нового державного стандарту базової освіти.

«Державний стандарт ми маємо розробити, зараз його доопрацьовуємо, і я розраховую, що презентуємо його громадськості десь у березні 2020 року – це стандарт 5-9 класу Нової української школи. Так, розробка Держстандарту НУШ для середніх класів, наразі на початковому етапі. Перший-другий клас  в оновлену українську школу. Нам ще необхідно два роки  довести початкові класи, і з 2022 року – у нас буде вперше 5-клас, який буде навчатися за новим стандартом і де буде ця компетентність», – розповідає вона.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!