У Міноборони обіцяють не скасовувати військове вітання «Слава Україні!»

3471 3
Рада скасувала закон «Про Стройовий статут Збройних Сил України», проте у Міноборони запевнили, що це не вплине на військове вітання.
ілюстративне фото: pravda.lutsk.ua

ілюстративне фото: pravda.lutsk.ua

У Міністерстві оборони запевнили, що військове привітання «Слава Україні!» — «Героям слава!» залишиться в українській армії. Про це повідомили в пресслужбі Міноборони.

Верховна Рада скасувала закон «Про Стройовий статут Збройних Сил України» 5 лютого, проте у Міністерстві оборони запевнили, що це не вплине на військове вітання. Водночас пояснили: коли рішення про скасування цього закону почне діяти, Міноборони видасть спеціальний наказ, який визначить військове вітання у нинішньому вигляді — «Слава Україні!» — «Героям слава!».

Читайте також: Президент України підписав закон про нові звання в армії

Окрім цього, відповідно до наказу визначають:

- стройові прийоми та рухи військовослужбовців без зброї та із зброєю;

- строї підрозділів та військових частин у пішому порядку і на машинах;

- місце Бойового Прапора військової частини у строю, порядок його внесення і винесення;

- порядок виконання військового вітання, проведення стройового огляду;

- обов’язки військовослужбовців перед шикуванням і в строю та вимоги до їх стройового навчання.

Нагадаємо, що військове вітання «Слава Україні!» — «Героям слава!» Верховна Рада запровадила на початку жовтня 2018 року.



Читайте також:
18 Лютого, 2020 12:42
666 ...і "привітав" би в отой свій "спосіб" ... Слава Україні ! ...
18 Лютого, 2020 12:33
666 ... впевнений , що декого( та всіх) з тих , хто наразі "славить" і " розбудовує" НАШУ Україну в якийсь свій "спосіб" , С.Бандера конкретно "привітав" би ... Слава Україні ! ...
18 Лютого, 2020 10:37
ну й ну А, що, хіба у якоїсь мерзоти виникає думка про скасування гасла: Слава Україні--Героям Слава! А ... Може бути, я забув--їх тут--73%.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!