У Міносвіти хочуть позбавляти наукового ступеня за плагіат в дисертаціях

3884 0
Відповідний проект розміщений на сайті МОН для обговорення.
фото: gazeta.dt.ua

фото: gazeta.dt.ua

У МОН підготували проект Порядку скасування рішення спеціалізованої вченої ради про присудження наукового ступеня. Про це повідомляє прес-служба Міністерства. Документ розробило Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти.

У ньому ідеться про процедуру оскарження та скасування рішення спеціалізованої вченої ради (спеціалізованої ради з присудження ступеня доктора мистецтва) про присудження наукового ступеня у разі виявлення в дисертації (науковій доповіді) академічного плагіату, фабрикації, фальсифікації, порушень академічної доброчесності, визначених законодавством про вищу освіту, або інших порушень під час публічного захисту наукових досягнень у формі дисертації (наукової доповіді).

Читайте також: Буде, як у світі. Юрій Рашкевич про реформу вищої освіти

Зауваження і пропозиції до документу можна надсилати до 19 травня 2019 року на електронні адреси: НАЗЯВО [email protected] та [email protected]


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!