У Міносвіти назвали новації цьогорічної вступної кампанії

1546 0
На бюджет абітурієнти зможуть подати 5 заяв і необмежену кількість на контракт
Фото: huffingtonpost.com

Фото: huffingtonpost.com

В Україні 1 серпня стартує вступна кампанія у заклади вищої освіти. У цьому році абітурієнти зможуть подати до 5 заяв на бюджет, а також необмежену кількість заяв на контракт. Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко під час брифінгу вчора, 29 липня.

Зокрема, вступники зможуть подати заяви на бюджет у період з 13 по 22 серпня.

«1 серпня в 10:00 ранку буде відкрита можливість реєстрації електронних кабінетів», – каже Вітренко.

Також цьогоріч абітурієнти пільгових категорій матимуть можливість подати електронні заяви на надходження при наявності хоча б одного сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання 2017-2020 років.

Читайте також: Важливо дивитись в очі. Як карантин змусив львівських вчителів йти в онлайн

«Для цього їм потрібно перед подачею заяв звернутися в один із закладів вищої або професійного перед вищої освіти з підтвердними документами для внесення в «Реєстр осіб зі спеціальними умовами», – додав він.

Окрім цього, абітурієнти зможуть здавати вступні іспити замість ЄДІ та творчі конкурси на певні спеціальності при вступі на бюджет. Такі абітурієнти могли зареєструватися у закладі вищої освіти для складення цих екзаменів і конкурсів з 24 липня. Здача екзаменів і написання творчих конкурсів пройде з 1 по 12 серпня.

Освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна» створять при всіх університетах МОН, МОЗ, Мінкультури та в трьох закладах вищої освіти МВС.

Читайте також: Краса математики. Як гімназія у Львові вчить дітей аналітичного мислення

«Тепер у межах окремої квоти на участь у конкурсному відборі будуть не тільки ті, що надходять АР Крим і Севастополя, а ті, що надходять з непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей, лінії зіткнення», – зазначає заступник міністра.

Подача документів на бакалавра за кошти бюджетні кошти пройде в два етапи: основний до 20 серпня та зарахування на контракт до 23 жовтня.

Нагадаємо, що раніше МОН через карантин на місяць посунуло дати вступної кампанії. Зокрема, прийом заяв та документів триватиме з 13 до 22 серпня (для тих, хто вступає за результатами ЗНО), і до 16 серпня для вступників, що складатимуть вступні іспити в закладі вищої освіти. ЗНО ж проведуть із 25 червня до 17 липня.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!