У Міносвіти пригрозили штрафами за порушення карантину в школах

1697 0
Для посадової особи це від 1000 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
ілюстративне фото: Слово і діло

ілюстративне фото: Слово і діло

Міністерство освіти і науки України звернулося з листом до керівників департаментів освіти і науки обласних державних адміністрацій, директорів шкіл, в якому наголосило на дотриманні законодавства під час освітнього процесу. Зокрема, у разі недотримання вимог законодавства України про охорону здоров’я керівники закладів освіти несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність. Про це повідомляє пресслужба Міносвіти.

«Міністерству освіти і науки України стали відомі факти, коли в окремих містах, які входять до «червоної» карантинної зони, порушують умови карантину та не виконують зобов’язання про закриття закладів освіти», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Не торкайтесь обличчя руками. Як уберегтися від грипу та застуди

За порушення статті 443 Кодексу про адмінправопорушення, порушення правил щодо карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом про захист від інфекційних хвороб, іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, загрожує штраф. 

Для посадової особи це від 1000 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, зараз – до 34 000 гривень. 

Водночас за статтею 137 Кримінального кодексу, невиконання або неналежне виконання професійних обов'язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх, якщо це спричинило істотну шкоду, загрожує штрафом від 1000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі чи в’язницею до трьох років.

Нагадаємо, що з 7 вересня в Україні діють оновлені каратинні зони. Львів наразі залишився в помаранчевій зоні. Детальніше про зміни можна дізнатися за посиланням



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!