У Міносвіти спростували інформацію про повернення до десятирічки

1226 0
У деяких країнах ЄС навчання розпочинають із 5 років і закінчують у 17.

Дискусія, яка не перший рік триває в освітній спільноті з приводу термінів початку та завершення шкільного навчання, у жодному разі не передбачає повернення десятирічки.

Про це написав у своєму телеграмі т.в.о міністра освіти Сергій Шкарлет.

Зокрема, він зазначив, що 12-річна система – це загальноєвропейська тенденція. Наприклад, у Німеччині, в деяких федеральних землях, дитина не зможе вступити до магістратури, якщо в неї попередньо немає 15,5 років навчання: 12 років школи і 3,5 роки бакалаврату.

Він наголосив, що на необхідності вести більш активний діалог із батьками, які, на відміну від освітян, все ще мають більше запитань, ніж відповідей про 12-річну школу.

«Наприклад, перебуваючи у відрядженнях в регіонах та спілкуючись з батьками школярів, неодноразово чув обурення з приводу того, що діти будуть закінчувати школу у 18-19 років», – написав він.

Читайте також: Чи можуть бути у Львові англомовне навчання та добра медицина?

Хоча, за словами Шкарлета, є інші, не менш вагомі аргументи на користь 12-річної школи.

Тому очільник Міністерства за напрацювання необхідних рішень, щоб 12-річна шкільна освіта діяла, стала зручною та ефективною для дітей, педагогів, батьків.

Зокрема, у деяких країнах ЄС навчання розпочинають із 5 років і закінчують у 17.

«Звучала така пропозиція і на нараді в МОН із керівниками облуправлінь. Це варто обдумати, враховуючи стандарти Нової української школи, та обговорити на педрадах, в інститутах підвищення кваліфікації, з батьками. МОН розглядає всі пропозиції «за» і «проти»«, – додав Шкарлет.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!