У Міносвіти збільшили кількість бюджетних місць для низки спеціальностей. Перелік

2785 0
Цього року на 11% збільшилася кількість випускників 11-х класів, тому і держзамовлення на бакалаврат і магістратуру на основі повної загальної середньої освіти збільшили.
Фото: huffingtonpost.com

Фото: huffingtonpost.com

У Міністерстві освіти і науки України збільшили державне замовлення на дев’ять галузей технічного й освітнього профілю. Про це повідомляє пресслужба МОН.

Цього року на 11% збільшилася кількість випускників 11-х класів, тому і держзамовлення на бакалаврат та магістратуру на основі повної загальної середньої освіти збільшили. Так, у 2020 році 84,6 тисячі першокурсників зможуть навчатися коштом держави на бакалавраті, з них 77,6 тисячі на денній формі.

Читайте також: Важливо дивитись в очі. Як карантин змусив львівських вчителів йти в онлайн

Йдеться про бакалаврів технічного та освітнього профілю:

Інформаційні технології – на 39,9%;

Механічна інженерія – на 13,3%;

Електрична інженерія – на 11,6%;

Виробництво та технології – на 11,1%;

Гуманітарні науки – на 10,8%;

Хімічна та біоінженерія – на 10,0%;

Електроніка та телекомунікації –  на 10,0%;

Аграрні науки та продовольство – на 9,1%;

Математика та статистика – на 8,8%.

Однак фінансування зменшили на такі спеціальності:

Галузь обслуговування – на 47,4%:

Журналістика – на 30,3%;

Управління та адміністрування – на 24,0%;

Право – на 17,6%;

Соціальні та поведінкові науки – на 11,6%;

Міжнародні відносини – на 6,3%.

Водночас на бюджет на магістратуру після бакалаврату зможуть вступити 45 тисяч абітурієнтів, а на магістратуру на основі повної загальної середньої освіти – 6,04 тисячі абітурієнтів (це стосується медичного, фармацевтичного, ветеринарного спрямування).

Нагадаємо, що вступна кампанія до закладів вищої освіти розпочнається сьогодні, 1 серпня. Зокрема, прийом заяв та документів триватиме з 13 до 22 серпня (для тих, хто вступає за результатами ЗНО), і до 16 серпня для вступників, що складатимуть вступні іспити в закладі вищої освіти. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!