«Я виходжу». У Мінську знову триває акція протесту, затримали понад три сотні активістів

1109 0
У неділю в центр Мінська влада стягнула автозаки, водомети та іншу спецтехніку.
Фото: Svaboda.org

Фото: Svaboda.org

У столиці Білорусі Мінську 15 листопада силовики ще до початку акції протесту під гаслом «Я виходжу» стали затримувати її учасників, застосовували світлошумові гранати для розгону масових скупчень. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Читайте також: «Білорусь – не в'язниця!» У Львові вийшли на акцію солідарності з білоруськими протестувальниками

Спецпризначенці оточили головну точку опору – так звану «площу Змін» в одному з мінських дворів, де був жорстоко побитий активіст Роман Бондаренко. Через кілька годин після інциденту, що стався 11 листопада, міліція привезла Бондаренка до лікарні, де Роман уже не вийшов зі стану коми. Його смерть лікарі констатували ввечері 12 листопада.

Слова «Я виходжу», надіслані друзям у месенджері, були останніми, надісланими Романом Бондаренком перед смертю. Саме тому ці слова стали гаслом нової акції протесту. 

За даними правозахисного центру «Весна», список затриманих сьогодні нараховує понад 300 прізвищ. Станом на 17.00 год білоруські силовики розігнали на «площі Змін» у Мінську народний меморіал Романові Бондаренку, якого забили до смерті.

Читайте також: На площі Ринок відбулася акція солідарності з білоруським народом. Фото

Протести у Білорусі розпочалися 9 серпня, одразу після президентських виборів. Учасники протестів вважають вибори сфальсифікованими, Центральна виборча комісія оголосила переможцем Олександра Лукашенка, який керував Білоруссю з 1994 року.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!