У Мінцифри пояснили, чи можуть надходити повістки через «Дію»

1946 0
Згідно з постановою Кабміну, у «Дії» має з'явитися новий сервіс – електронний військовий квиток.
Застосунок "Дія"

Застосунок "Дія"

Новий порядок узяття на військовий облік не передбачає, що повістки надходитимуть через «Дію». Про це повідомляє The Village Україна із посиланням на керівника із розвитку електронних послуг Мінінстерства цифрової трансформації Мстислав Банік.

«Ні ця постанова, ні будь-яка інша не передбачає надходження повісток через «Дію». У нашому плані роботи поки немає таких завдань», – каже він.

Читайте також: Військовим планують дати дозвіл на відпустки під час воєнного стану

Згідно з постановою Кабміну, у «Дії» має з'явитися новий сервіс – електронний військовий квиток. Як його впроваджуватимуть і як працюватиме сервіс, поки що не розповідають. Ще багато моментів, додають у Мінцифри, потрібно доопрацювати разом з Міністерством оборони України.

«Більшість державних сервісів та послуг майже завжди передбачають можливість їх запровадження онлайн в «Дії». Війна показала, що доступність цифрових сервісів для громадян – одне пріоритетних рішень», – додає Мстислав Банік.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів затвердив новий порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів. Зміни передбачають зокрема строгіший контроль за взяттям на облік і цифровізацію багатьох процесів. 
Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!