Київ

У міській лікарні №4 модернізували лабораторію і завершують ремонт двох відділень

587 0
У лабораторії оновили обладнання, яке дає нові можливості та дозволяє виконувати більш широкий спектр досліджень
Фото: Департамент охорони здоров

Фото: Департамент охорони здоров'я міста Києва

У Київській міській клінічній лікарні №4 модернізували медичну лабораторію і завершують ремонт відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я КМДА.

Як розповіла директорка департаменту Валентина Гінзбург, лабораторія не просто набула гарного виду зовні: тут оновили обладнання, яке дає нові можливості та дозволяє виконувати більш широкий спектр досліджень (понад 100) для пацієнтів.

«Загальноклінічні дослідження, ПЛР-дослідження, біохімічні та на інфекційні захворювання, імунологічні, дослідження гомеостазу крові тощо. Процес повністю автоматизований та комп'ютеризований, а також має багаторівневу систему контролю», – розповіла чиновниця.

За її словами, також вже майже готове приймати пацієнтів відремонтоване сучасне відділення анестезіології та інтенсивної терапії (реанімація).

«Тут рятують надважких хворих, які часто перебувають на межі життя та смерті. Тому до кожної, навіть найдрібнішої деталі (будь то логістичної, чи оздоблювальної) під час ремонту поставилися зі всією уважністю. Функціональні ліжка, сучасні апарати ШВЛ, монітори пацієнта, реанімаційні зали для особливо тяжких, боксовані індивідувальні палати, моніторингова система завдяки який кожен пацієнт безперервно знаходиться під наглядом лікаря», – зазначила Валентина Гінзбург.

Зазначимо також, що у столиці зберігається тенденція до зростання захворюваності на COVID-19. Усього з 10 до 16 березня у Києві зареєстровано 1652 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, що на 384 більше, ніж за попередній аналогічний період.

Станіслав Нестеренко

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!