У міськраді Дрогобича відреагували на заяви про тріщини в інших під'їздах будинку, що обвалився

14144 5
Кажуть, мешканці не просили обстежити їхні квартири.
Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

30 серпня Оксана Мицавка, власниця квартири у 4-му підїзді дрогобицького будинку, де сталась трагедія, розповіла Tvoemisto.tv, що рік тому зверталась в дрогобицький відділ інспекції ДАБК із скаргою на тріщині в перегородках квартири.

«28 серпня, рівно за рік до трагедії, я написала заяву в Дрогобицький відділ ДАБК. Тріщини в перегородках вже були настільки глибокі, що можна було палець просунути, я переживала за несучі стіни. Я дала всі свої можливі контакти — зі мною можна було зв’язатися, але працівники ДАБК вирішили чомусь цього не робити. Знаю, що вони приходили дивитись, що там на першому поверсі, але не знаю, як саме інспектували. А там вже, наскільки я бачила, роботи доходили до фінішу, перепланування вже зробили. Зрештою, я скаржилась на тріщини в перегородках у своїй квартирі, але її ніхто не оглядав. Цьогоріч я вже помітила на кухні тріщину в несучій стіні, а там іде вентиляційна шахта, і це вже реальна небезпека», – каже Оксана Мицавка.

Читайте також: Трагедія в Дрогобичі нагадала, що «дядя Коля — не експерт»

У Дрогобицькій міській раді відповідають, що у своєму зверненні жінка не просила обстежити її квартиру, а просила перевірити правомірність перебудови у квартирі під нею.

«На основі її звернення від 28 серпня 2018 року фахівці провели перевірку квартири № 50, про яку просила пані Оксана. За результатами перевірки порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів, і правил на об’єкті не було виявлено. Будівництво проводилося згідно із затвердженою проектною документацією», — зазначають у відділі архітектурно-будівельного контролю міськради Дрогобича.

Також Оксана Мицавка казала, що ані вона, ані її батько, який проживав у квартирі в Дрогобичі, підписів під згодою на перепланування квартири під ними не давали. Втім, у міськраді кажуть, що підпис із прізвищем «Мицавка» на згоді є.

Окрім того, попри заяви про тріщини у 4-му підїзді будинку, у міськраді говорять, що після чергового огляду будинку, де стався обвал, експертом з ДП «Західний ЕТЦ» попередньо повідомлено, що жодної загрози у під’їзді № 4 не виявлено.

У Дрогобицькій міськраді додають, що документацію про проведення перевірки в  квартирі під №50 передали для слідства у правоохоонні органи.

Читайте також: Усе про трагедію в Дрогобичі в один клік. Фото. Оновлюється

«Наголошуємо, що жодних дозволів на виконання будівельних робіт у будинку №101/1 на вулиці Грушевського у період з 2014 року Дрогобицькою міської радою не видавалося. Також повідомляємо, що під час зустрічі міського голови Дрогобича Тараса Кучми з постраждалими, як на території будинку, так і у школі №16, у лікарні, під час похоронів, мешканці будинку підтвердили, що про проблеми ні до міської ради, ні до міського керівництва не зверталися. На питання «Чому?», відповідали, що їх обслуговує ЖЕК. Про це мешканці будинку говорили і в інтерв’ю телеканалам. Просимо всіх дочекатися висновків експертів та результатів слідства», – зазначають в міськраді.

Нагадаємо, другий підїзд будинку в Дрогобичі на вул. Грушевського, 101 обвалився уночі 28 серпня. Восьмеро людей загинули, семеро – перебувають в лікарнях. Поліція затримала двох комунальників ЖЕКу, що обслуговує будинок, за звинуваченням у службовому недбальстві, що призвело до трагедії.


Читайте також:
3 Вересня, 2019 21:53
Станіслав М Перше: Згідно Закону про приватизацію житла попередний власник ЗОБОВЯЗАН на протязі 6 місяців після ПЕРШОЇ приватизації ВИКОНАТИ КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ ВСІЄЇ БУДІВЛІ ( а саме по ПРОЄКТУ!!!) або відкрити спецрахунок з вказаної у проєкті сумою. Як Ви розумієте це не ЖЕК!!
Друге: ВСІ дії по контролю за наглядом за житловими будинками виконуються лише по ВСН, як і праця експертів. А це вже мер міста та його ЖКГ служби.Наприклад, кірпічна кладка цього будинку виконена "облегченной кладкой"яку повинні КАПІТАЛЬНО ремонтувати кожні 30 років, та експерти мають право відтягнути такий ремонт лише на 5 років обоснуючи це ВСН, не помятаю 57 або 58, жоча кожний з них для багатьох буде скарбом, особисто для ПРОКУРАТУРИ та адвокатів.
Треттє Вже наявність на світлинах дерев, надає право звінувачувати мера та його камарілью у ЖКГ міста у порушенні ПРАВИЛ про зелени насадження у населених пунктах України. Як і дітячі майжанчіки, котрі мають право існувати ЛИШЕ 15 років при КАПІТАЛЬНИХ ремонтах у 5 та 10 років.
1 Вересня, 2019 19:03
666 to "Укр." ... зрозуміло -- "..порятунок потопельників -- справа самих потопельників.. " ... а якщо хтось з них потонув , той сам винен ... Слава Україні ! ...
1 Вересня, 2019 18:25
Укр. Згідно правил утримання будинків “огляд проводиться мінімум 2 рази на рік”,а обстeжeння мінімум 1 раз на пять років.
Міські ради ,спільно з Жeками-обслуговуючими організаціями списують(крадуть)кошти.
На тріщини повині встановити маяки,записи спостeрeжeнь вносять в окрeмий журнал(ці докумeнти завжди приховують,щоб завжди мати змогу пeрeписати).
E щe 150 ст.адмін .кодeксу Порушeння правил утримання будинків.
Можливо в когось e фото,відeо за попeрeдні роки-надайтe слідству.
Взагалі-робіть фото,відeо будинку і розмов з чинушами(згодом будe в нагоді)і вимагайтe акти огляду і акти обстeжeння кожeн рік(так ім будe склалнішe підробити).
1 Вересня, 2019 13:56
666 ... чим більше влада продукує виправдальних "документів" , тим суворішим треба назначати їм покарання ... бо таке "усвідомлення" владою відповідальності за життя мешканців -- конкретна загроза їхньому життю ... Слава Україні ! ...
1 Вересня, 2019 13:45
666 ... пані Оксана каже, вона не давала згоду на перепланування , а ви показуєте "документ" , де вона підтвердила свою таку згоду особистим підписом ... от тільки "документ" ви якийсь не той надаєте , бо підпис стоїть на згоді переведення мешкання із категорії "житлове" в "нежитлове" ... " .. единожды солгавши , кто тебе поверит ? ." ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!