У міськраді Львова обіцяють зберегти від забудови території траси «Майорівка»

1926 0
Сьогодні на ділянку під мотокрос виїхала якась приватна техніка, щоб провести геодезію землі.
фото: зазір

фото: зазір'я

Сьогодні вранці, 26 липня, представники мотоклубу Зазір’я повідомили, що на ділянку мототраси «Майорівка» приїхав забудовник та розпочав проводити аналіз ґрунтів перед будівництвом.

«Легендарну мототрасу «Майорівка» таки хочуть забудувати. Звертаємось до Львівської міської ради та усіх відповідних органів з проханням зупинити це свавілля. Минулого року міський голова Андрій Садовий заявив, що на «Майорівці» буде все облаштовано для екстремальних видів спорту. І на це вже є відповідний проєкт», – йдеться в повідомленні клубу у Фейсбуку.

Водночас у міській раді назвали це самодіяльністю та запевнили, що на території траси для мотокросу «Майорівка» не планують жодного будівництва.

«Сьогодні на ділянку під мотокрос виїхала якась приватна техніка, щоб провести геодезію землі. Це самодіяльність забудовника, жодних дозволів чи погоджень місто на це не давало і не планує цього робити. Навпаки є намір розвивати цю територію як рекреаційну зі спортивними елементами», – каже заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

Читайте також: Уроки буревію або Що варто змінити у підході до утримання дерев у Львові

Для цього, за словами чиновника, вже підготували проєкт ухвали, якою має бути чітко визначено містобудівну документацію і відповідне зонування. Ця земля буде використовуватись під мотокрос.

Нагадаємо, що мешканці Личаківського району зареєстрували петицію про впорядкування геологічної пам’ятки «Медова Печера» у Львові. Про забудування цієї території йдеться не перший рік, але протягом останнього року цієї теми торкалися найбільше. Містяни зверталися до міської влади з проханням впорядкувати межі «Медової Печери», щоб там не могло відбуватися ніяких забудов. Крім того, у межах «Майорівки» є мотокрос і оглядовий майданчик, куди люди приходять спостерігати за змаганнями.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!