У міськраді Львова пояснили, чому забороняють користуватись дитячими майданчиками

5483 0
«Були скарги, що там розпивають пиво».
Фото: Центр Здоров

Фото: Центр Здоров'я та Комунікацій

Львівська міська комісія з питань ТЕБ і НС ухвалила рішення про заборону користування дитячими і спортивними майданчиками. Керівниця міського штабу з протидії поширенню коронавірусу Галина Слічна у коментарі Tvoemisto.tv пояснила, чому чиновники пішли на такий крок.

«Є законослухняні батьки, ми це знаємо, але є ті, хто легковажить. Були скарги, що на майданчиках і п'ють пиво, і там всі на купу, і ніхто за тим не стежить. Ми попередньо давали правила користування майданчиками, вони розміщені там, ми дезінфікуємо ті майданчики. Але люди не дотримуються правил. Тому сьогодні ми ухвалили таке рішення», – каже Галина Слічна.

Читати також: Гуляти не більше двох годин і не торкатись лавок. «Карантинні» правила поводження у парках

Як ідеться у рішенні комісії з питань ТЕБ і НС, порушення заборони каратиметься штрафом, а стежитимуть за дотриманням правил мобільні групи.

Ці мобільні групи, за словами Галини Слічної, створені при районних адміністраціях. До їх складу входять голови районних адміністрацій та представники муніципальної варти.

«Вони ходять і вибірково перевіряють ті об'єкти», – каже Галина Слічна.

Законодавчо, додає вона, робота мобільних груп регулюється рішенням виконкому ЛМР.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!