У міськраді Львова прокоментували заяву про закриття продуктових ринків

10437 0
Влада часто сама провокує порушення, каже заступниця міського голови Львова Галина Слічна.
Фото: dailylviv

Фото: dailylviv

Керівниця львівського оперативного штабу Галина Слічна прокоментувала Tvoemisto.tv заяву головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка про те, що від сьогодні, 14 квітня, продуктові ринки мають припинити роботу.

«Жодної постанови, жодного рішення про те, що ринки будуть закриватись, ми не отримали. Ми не маємо жодної інформації, окрім учорашньої заяви Віктора Ляшка в ефірі, ми не маємо», – говорить Галина Слічна.

Вона додає, що коли місто вирішувало, чи дозволити ринкам працювати, то радилось з інфекціоністами.

«Інфекціоністи казали нам, що, навпаки, більш безпечно купувати на ринку, оскільки там відкритий простір, природний доступ повітря. Звичайно, мають бути певні умови. Ми вирішили дозволити ринкам працювати тоді і розробили чіткі правила дотримання санітарних норм, прописали дистанцію, наявність засобів індивідуального захисту, кількість відвідувачів», – каже керівниця оперативного штабу.

Читайте також: Як у Львові працюватимуть ринки на час карантину. Перелік рекомендацій

Галина Слічна додає, що неодноразово проводились робочі зустрічі із власниками ринків, на яких їх попереджали про відповідальність і закриття ринків у випадку порушення правил.

«Минулого тижня, коли були певні застереження до роботи двох ринків, ми призупинили їхню діяльність допоки вони не навели порядок», – нагадує посадовиця.

Віктор Ляшко заявив, що ринки потрібно закрити через численні порушення у їхній роботі. Утім, каже Галина Слічна, порушення і масовий наплив людей на ринки були спровоковані.

«Від обіду пятниці і у першій половині дня суботи величезна кількість людей була на ринках. Це ж було і в супермаркетах. Люди почули, що нібито будуть вводити комендантську годину і усі одразу хлинули на ринки за продуктами. Якби такої заяви не було, то люди би так масово не ішли на ринки, вони би спланували собі це. Хоча ми просто просили мешканців залишатись вдома, про комендантську годину не ішлося», – каже Галина Слічна.

Читайте також: На відстані три метри. У Львові опублікували нові обмеження в умовах карантину

Вона додає, що львівяни відповідально поводили себе у вербну неділю і сподівається, що так буде і на Великдень.

«Заява про закриття ринків, я думаю, знову спровокує великий натовп людей», – зазначає вона.

Галина Слічна каже, що місто ухвалюватиме рішення залежно від того, яке рішення ухвалить держава.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!