У міськраді Львова не погодили подорожчання проїзду до 8 грн

3364 3
Вартість проїзду наразі залишається на рівні 5 грн.
фото: 032.ua

фото: 032.ua

Львівська міська рада не планує найближчим часом піднімати тарифи на проїзд у міському автобусному транспорті. Про це повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Хто переміг у конкурсі перевізників у Львові

«Міська рада погоджень на підняття тарифу не давала. Управління транспорту діяло за протоколом, тому оприлюднило проект рішення для обговорення під тиском приватних перевізників, які погрожують зупинкою всього транспорту. Тариф є 5 гривень», — розповів Андрій Білий.

Додамо, що сьогодні міська рада та низка львівських ЗМІ оприлюднили проект рішення виконавчого комітету, у якому пропонували погодити новий тариф у 8 грн на проїзд у міському автобусному транспорті.

Читайте також: Куди скаржитись львів’янам, якщо останній автобус, тролейбус чи трамвай не приїхав

Нагадаємо, депутат ЛМР Ігор Зінкевич зініціював громадські слухання щодо недопущення підвищення вартості проїзду у міських автобусах без покращення якості перевезень та графіку руху. Водночас львівські перевізники вимагають підвищити вартість проїзду у Львові до 9 грн. Підвищення цін перевізники аргументують швидким зростанням ціни на пальне та масовим звільненням водіїв. Перевізники закликали міськраду переглянути тарифи до 1 грудня, інакше їм доведеться скоротити маршрути або обмежити їхній графік до 20:00.

 

 


Читайте також:
15 Листопада, 2018 18:52
Fakt У всьому світі комунальний транспорт частково або повністю дотується державою та муніципалітетами. Рим був першим містом, де створили систему безкоштовного громадського транспорту на початку 1970-х. Столиця Естонії теж забезпечує безкоштовний проїзд у громадському транспорті для своїх жителів. В останні роки в Європі все більше поширюється система безкоштовного міського транспорту.
15 Листопада, 2018 17:18
Іван Маршрут №39 - зовсім не займається перевезеннями пасажирів, йому краще займатися платними перевезеннями поза межами міста, а не працювати на території міста, краще передати цей маршрут якось іншому перевізнику, наприклад: АТП №1. А сам ФІАКР-Львів перемістити на обласні перевезення пасажирів, тому що автобусів після 18.00 - немає на маршруті, на вулицях міста. Хіба це нормально? Ті автобуси як не ремонтуються кожного дня, то безпричинно з'їзджають з рейсів, а зараз коли день всього триває до 17.00, це нормально?
15 Листопада, 2018 17:09
Іван Та ви що насміхаєтесь з людей!!!!? Яке скорочення маршрутів до 20.00? А ви хоч знаєте до якої години насправді їздить транспорт містом? Це точно не до обіцяної 22.00, а після вашого скорочення до 20.00, це просто смішно... Хто в управлінні транспорту має контролювати рух перевізників? Можу навести живий приклад: на маршруті №39 автобуси їздять тільки в день за світлої доби, ввечері особливо після 18.00 на маршруті рідко коли можна застати автобус, що рухатиметься в сторону Кривчиць (Личаківський р-н міста). Про яке підняття вартості проїзду може йтися? Якщо не всі дотримуються умов перевезення за вартості у 5 грн.? Скільки це можна терпіти за власний рахунок?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!