У міськраді знайшли рішення, як розвантажити перехрестя Сахарова – Вітовського

4278 0
Загалом розглянути 15 варіантів організації руху на цій ділянці.
Фото: Скріншот із влогу Андрія Білого

Фото: Скріншот із влогу Андрія Білого

У Львові розробляють проектну документацію реконструкції вулиці Вітовського та перехрестя Сахарова – Вітовського. Найоптимальнішим варіантом у міськраді вважають заборону частини лівих поворотів на перехресті та застосування елементів одностороннього руху по вулиці Героїв Майдану.

Про це повідомив у своєму блозі заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

«Перехрестя є проблемним, тому що у кожного водія є велика кількість опцій, куди повернути, внаслідок чого зменшується його пропускна здатність. Часто рух тут є заблокованим», – зазначив Андрій Білий.

За його словами, фахівці опрацювали 15 варіантів організації дорожнього руху, серед яких відкинули варіант облаштування кільця, щоб зберегти простір біля Lеm Station.

Наразі найоптимальнішим вважають варіант, при якому частину лівих поворотів заборонять, а на вулиці Героїв Майдану, щоб уникнути блокування на перехресті, застосують елементи одностороннього руху.

«Щоб з вулиці Лук’яновича автомобілі виїжджали на Героїв Майдану одночасно з тим, як з Героїв Майдану на Коперника. Таким чином, тут організують одночасний рух, що дасть змогу значно зменшити затримки на перехресті», – пояснив Андрій Білий.

За словами Андрія Білого, потік із вулиці Вітовського на Сахарова є одним із основних, але він постійно блокується автівками, що їдуть прямо з Нечуя-Левицького на Вітовського або на Героїв Майдану. «Тому ми власне придумали елемент застосування моностороннього руху на вулиці Героїв Майдану», – сказав посадовець.

Також у міськраді планують врахувати можливість повороту з Княгині Ольги, Сахарова наліво, щоб була можливість створити маршрут Залізничний вокзал – Аквапарк.

«Також ми хочемо передбачити колію, яка перетинатиме вулицю Вітовського у напрямку Коперника, щоб у майбутньому з’єднати 200 метрів колії і запустити швидкісний трамвай з аквапарку до площі Ринок», – розповів Андрій Білий.

Однак із прокладанням цього маршруту є складніcть, що між будинками на Коперника мала відстань. Відповідно, потрібно у Києві отримати дозвіл прокласти трамвайну колію для маршруту Аквапарк – площа Ринок.

Вулиця Вітовського буде вигнутою, тут організують по три смуги руху.

Нагадаємо, у бюджеті розвитку на 2020 рік на реконструкцію вулиці Вітовського та перехрестя Сахарова – Вітовського передбачили по 10 млн грн із 90 та 130 млн грн відповідно.

Візуалізація Андрія Білого

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!